Počet článků: 12 Nepečený dort se šlehačkou a pomerančiRubrika: Návody Markéta Navrátilová 12.5.2009 Jestli máte rádi piškoty, šlehačku, pomeranče, mandle... :-), pak si připravte tento dort! Přísady: 200 g loupaných mandlí 200 g moučkového cukru 250 g změklého másla 300 g piškotů 5 čerstvých žloutků 2 kelímky smetany ke šlehání dřeň z 1 vanilkového prutu nastrouhaná kůra z 1 citrónu na špičku nože skořice asi 1 dl pomerančového likéru balíček ztužovače šlehačky tenké proužky pomerančové kůry několik trpasličích pomerančů plátky loupaných mandlí Postup: Žloutky, moučkový cukr a máslo smícháme v hladký krém a opatrně do něj zamícháme nastrouhané mandle. Krém ochutíme vanilkovou dření, citrónovou kůrou a skořicí. Dno dortové formy vyložíme průsvitnou folií, hustě poklademe vrstvou piškotů, zakapeme likérem a potřeme krémem. Postup opakujeme do té doby, než spotřebujeme piškoty. Dort zakryjeme fólií, zatížíme hrncem a uložíme na noc do chladničky. Před podáváním odstraníme fólii, dort vyklopíme na mísu. Ze smetany a ztužovače ušleháme tuhou šlehačku, kterou dort potřeme ze všech stran. Povrch pokapeme likérem a pomocí zdobící trubičky pokryjeme povrch dortu šlehačkou. Ozdobíme pomerančovou kůrou, plátky trpasličích pomerančů nebo i celými trpasličími pomeranči. Dobrou chuť. Dort se šlehačkou Počet zobrazeni celkem: 6576 Počet zobrazeni za poslední měsíc: 29 | Doporučujeme Nejčtenější články (za poslední měsíc) Redakce
|