Pátek 29. 3. 2024  |  Svátek má: Taťána
Počet článků: 12

Recept na velikonočního beránka (s pudinkem)

Rubrika: Návody
Kristýna Krábková  14.3.2008
Postup přípravy
Připravíme dvojdílnou formu na beránka, vytřeme důkladně máslem a vysypeme hrubou moukou. Žloutky utřeme s cukrem, přidáme olej, horkou vodu a šlehačem vyšleháme do pěny. Mouku smícháme s práškem do pečiva a vanilkovým pudinkem, přidáme citrónovou kůru a přimícháme do žloutkové pěny. Bílky vyšleháme s několika kapkami citrónové šťávy a špetkou soli. Tuhý sníh vmícháme do těsta.

Rozpálíme troubu asi na 180 °C, těsto nalijeme do spodní části formy, přiklopíme vrchní částí, vložíme do trouby a pečeme asi 40 minut. Poté vyjmeme z trouby a přesvědčíme se zapíchnutím špejle, zda je beránek upečený. Necháme ho vychladnout ve formě, teprve po vychladnutí vyklopíme a ozdobíme.

Celkem nám tento moučník zabere 80 minut času.

Suroviny:
-3 vejce
-150 g cukru
-5 lžic oleje
-5 lžic horké vody
-150 g polohrubé mouky
-lžička prášku do pečiva
-vanilkový pudink
-citrón
-sůl
-máslo
-hrubá mouka
Počet zobrazeni celkem: 4985
Počet zobrazeni za poslední měsíc: 15
Doporučujeme
Nejčtenější články
Redakce